Spårvägen HF Stockholm

Presentation av tränare och ledare

Publicerad 2014-08-29 13:47:58 i Allmänt,

Huvudtränare: Jörgen Sjöö

Jörgen harnu återvänt till Spårvägen efter några år i RP Linköping. När Jörgen tränade laget senast (säsongen 2005/2006) tog han laget till en tredjeplats i serien, föreningens bästa placering någonsin. Han är en tränare med ett stort hjärta och vill att alla individer ska få plats och utvecklas och blandar skratt och skämt med disciplin och allvar.

Jörgen har en förmåga att skapa tillit och våra träningar är fyllda med mycket fart och energi! Med sin mumlande östgötska och stora kroppsspråk får man sig oftast ett skratt när han ska förklara nya övningar. Ibland kan det dock vara svårt att förstå vad ”gubben” pratar om när han på ett livligt sätt springer fram och tillbaka och visar hur övningen ska gå till. Han har en tendens att glömma vissa detaljer i nya övningar och det är nog mer självklart i hans huvud än hos oss! Nu lite längre in på säsongen har vi börjat förstå några av de orden han använder sig av vilket har gjort det lite lättare för oss. Exempel på det kan vara; ”näraste” ”tjof” ”puff” ”Helga” ”ta ett glas vatten” ”tjöta”.

Som sagt vi är superglada över att Jörgen har kommit tillbaka igen och hoppas på en rolig och givande säsong tillsammans! 

 

Assisterande tränare: Karin Nilsson

Med glädje har vi kvar Karin från förra säsongen som kom från IFK Tumba med rollen att vara kanttränare. I år har hon tagit ansvaret som assisterande tränare och är den som står för strukturen. Även denna pingla är fylld av energi och det är inte ovanligt att man ser henne vara med på målvaktsuppvärmningen. Så fort tillfälle ges tar hon chansen och placerar sig gärna som första passningsuppbackare. Likaså älskar hon att i vattenpauserna se till att skjuta lite kantskott på våra målvakter. När knorren dock ej sitter som den ska skyller hon på ”ej uppvärmd” eller ”för mycket klister på bollen”. När det gäller att gå före i kön är hon dock lite kaxigare och drar gärna fram kortet ”jag har faktiskt över 100 landskamper”. Det är bara att le och se glad ut och släppa förbi. Skämt å sido bidrar hon sjukt mycket till laget både vad gäller erfarenhet, kunskap och glädje.

 
Fystränare: Stefan Sjöblom

Move, move, move. Shoff, shoff, shoff. Hey, hey, hey. Go, go, go.

Med dessa ord har Stefan lett Team Stockholm till två USM-Guld som fystränare och lagledare. Denna säsong klev han upp till Spårvägens damlag som fystränare och orden har han tagit med sig! Med en otrolig kärlek till handboll och lagidrotten ger och skapar han energi både på och utanför planen. Raddar han inte upp koner att springa runt på banan kommer han med hemgjorda räkmackor för att mätta oss hungriga tjejer. Med ett otroligt stort hjärta har han tagit in oss alla och är en medmänniska av dess like.

Materialare: Göran Forre

Forre är vår klippa som alltid ser till att vi mår och har det bra. Tejprullarna ligger uppradade på sin plats och bollarna är rengjorda inför träningarna. Det är hans tredje säsong som materialare i laget och med en otrolig ordning håller han koll på oss och våra saker, vilket kan behövas ibland… Han kan han dock få lite panik när den bruna tejpen tar slut alldeles för snabbt eller när oljan har förlagts på något konstigt ställe. Ibland kan han med en förtvivlad röst ryta till när vi tjejer lagt ifrån oss omklädningsrumsnyckeln och det är han själv som får ta tag i problemet. Trots detta trivs han som handen i handsken hos oss och det är alltid han som välkomnar en med ett stort hej och nybryggt kaffe varje träning. 

     
 
Lagledare: Stefan Magnusson, Ann Lindskog, Helene Malmstedt

Sist men inte minst, våra kära lagledare. Dessa tre själar är nere på träningarna och ger oss kärlek samtidigt som det är de som har koll på allt runt omkring. Stefan den mest omtänksamma människan på denna jord tillsammans med piff och puff utför ett mycket tidskrävande jobb för att allting ska fungera och för att underlätta för oss spelare och tränare. Utan dessa tre och Forres koll på materialet skulle vi aldrig ens kommit ihåg oss själva till diverse olika sammanhang. 

 

Nu har ni fått en presentation av samtliga som ingår i damlaget! Just nu sitter vi i bussen på väg ner till Skövde tillsammans med Team Stockholm för att spela Annliz Cup. Vi hörs efter helgen!

Ha en bra helg! 

Om

Min profilbild

Spårvägen HF Stockholm

Här bloggar Sandra Gestlöf, Andrea Johansson och Stephanie Svensson för Spårvägens HF som spelar i Elitserien. Här kan ni läsa allt om laget, träningsvardagen och våra matcher.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela