Spårvägen HF Stockholm

En riktigt rysare

Publicerad 2015-01-05 19:37:05 i Allmänt,

Hallå där!
 
Vi ber om ursäkt för dålig uppdatering, men det blev helt plötsligt väldigt fullt upp med jul, resa till Göteborg och sen nyår på det. Men nu är vi tillbaka!
 
Vi kan till en början berätta om vår resa ner till Sveriges baksida. Vi värmde upp med en match mot Sävehof på annandagen och tog oss sedan an Önnered den 27e. Sävehofmatchen bestod av en jämn första halvlek, men ett klassiskt Sävehof-ryck i andra. Önneredmatchen däremot blev riktigt skojig! En krigarinsats från hela laget där vi tog greppet om matchen redan från start. Det slutade med en fyramålsvinst och vi knep två riktigt viktiga poäng.
 
Nu till det kanske mest spännande av allt, dagens retur mot Sävehof. Var det någon där ute som hade förväntat sig en sån här spännande match? Att SVT-reporten efter matchen frågar Fernis om "vi gick in med inställningen att vinna?" kanske visar på hur få som tror att någon kan slå Sävehof. Men jag talar nog för hela laget när jag säger att riktiga idrottare alltid går in med inställningen att vinna!
 
Hur som helst blev det en riktig publikmatch i 60 minuter denna gång. En jämn första halvlek, precis som senast, med två bollars ledning för Sävehof. Men den här gången blev det blev aldrig något "klassiskt Sävehof-ryck", utan vi följde efter hack i häl och under de sista 8 minuterna ledde de aldrig med mer än 2. Med lite mer än 1 minut kvar leder de bara med 27-28. Vi kan säga det att det verkligen inte är ofta Sävehof tvingas gå upp i tvåpunkt för att vinna! Dock lyckas de och de sätter även ett sista mål och slutresultatet blev 27-29.
Att vara så nära att få poäng men snuvas på dem i slutminuten brukar vanligtvis vara förbannat surt, men stämningen i omklädningsrummet var allt annat än sur denna gång. Att vara så nära de svenska mästarna, med halva EM-bronstruppen i uppställningen, det är minsann en bra prestation! Så ikväll är vi allt annat än ledsna. Om vi kan hota de "oövervinnerliga" ska det bli kul att se vad vi kan göra mot de andra lagen i serien. Det är en ny match redan på lördag, 14.00 i Brännis tar vi emot Önnered, so be there!
 
Bjuder även på en bild från vår klassiska våg framför Essingeleden.
Hörs och ses
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Spårvägen HF Stockholm

Här bloggar Sandra Gestlöf, Andrea Johansson och Stephanie Svensson för Spårvägens HF som spelar i Elitserien. Här kan ni läsa allt om laget, träningsvardagen och våra matcher.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela